Kleine planten, missers of losse kluiten worden uit het plantproces gehaald. De uitgeselecteerden worden vervangen door een goede plant zodat er geen missers in het veld zijn. Een ingewikkelde techniek, omdat het gaat om een beoordeling door een camera en een handeling op basis van een camerabeeld. Deze selectie werkt overigens wel naar behoren aldus Buijsman.

 

 

Werking TTS

De automatische planter van TTS Transplanter pakt de planten uit de trays doormiddel van 4 grijpers die op de hoeken van het traytje grijpen en zo de plant uit de tray haalt en via een draaiende beweging boven de plantcouter. Vervolgens valt het plantje in de plantcouter en wordt geplaatst in de plantveur. De plantveur wordt met een aanaarder dichtgemaakt.

De TTS machine werkt met een beperkt aantal handelingen. Daardoor draait de machine zeer rustig. TTS heeft een groot netwerk in de Verenigde Staten. En de hygiëne eisen in de VS zijn streng. Zo mag olie nooit de kans krijgen om in de buurt van voedingsmiddelen te komen. Om deze reden heeft de TTS machine geen hydrauliek en zijn de Robots van RVS gemaakt. De aandrijving is op basis van lucht. de luchtcompressor is in het frame weg gewerkt. Vloeibaar kunstmest toevoeging en shot per plant bij het kluitje is een belangrijk onder deel op deze machine.

 

 

Afstemming plantenkweker

Belangrijk aandachtspunt zoals bij elke plant automaat aldus Buijsman is een goed afgeharde plant. Daarvoor is afstemming met de plantenkweker meer dan ooit noodzakelijk. De compactheid van het substraat, de vorm van het potje en de zaaidiepten hebben allemaal invloed op de werking van de automatische planter. Daar waar de mens als beoordelaar en uitvoerder een gecombineerde actie kan uitvoeren kan een machine slechts één actie afhandelen. De mens op de halfautomaat kan werken met ongelijk plantmateriaal. Een automaat kan dat niet. De plantenkweker moet dus weten met welke techniek geplant wordt en hier zijn zaai en teeltproces op afstemmen.

 

 

Marktbereik

De eerste automatische plantmachines die in Nederland zijn ingezet zijn inmiddels al zeker 10 jaar oud, maar zo’n vier jaar geleden is de introductie in de praktijk snel gegaan. Inmiddels worden meer dan de helft van de bloemkool en broccoliplanten geplant met een automatische plantmachine. Daarmee laat de sector zien open te staan voor nieuwe ontwikkelingen, maar laat de toeleverende industrie zien dat ze in staat zijn om voor een relatief kleine sector en daarmee een kleine markt wel degelijk belangrijke innovaties te kunnen ontwikkelen en tot een markt klaar product te kunnen brengen.

 

 

Noodzaak automatisch

Automatisch planten sluit aan bij de noodzaak om handmatige arbeid te verminderen. De beschikbaarheid en de betaalbaarheid van arbeid is een van de grootste bedreigingen in de vollegrondsgroenteteelt. Automatisering is daarvoor een antwoord. En het automatiseren van eenvoudige repeterende handelingen is in de industrie inmiddels gemeengoed. Het automatiseren van het planten is dan ook een logisch gevolg.

 

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met een van onze vertegenwoordigers:

 

Regio Zwaagdijk
Reinier Danenberg +31653365992
Regio De Goorn & Lisse
Rob van Langen +31645076846
Regio Wieringermeer
Mark Wolters +31651109005
Regio Dirkshorn
Maarten Houtenbos +31683543840
Johan Goudsblom +31651408736

 

Zullen we kennismaken? Neem contact op!